ЗНІМОК ГІПЕРЗВУКОВОЇ ЗБРОЇ США ВИПАДКОВО ПОТРАПИВ НА ОФІЦІЙНУ СТОРІНКУ МІНІСТРА

Знімок з конференції, на якому міністр армії США Райан Маккарті тримає в руках буклет з описом системи гіперзвукової зброї, випадково потрапив на офіційну сторінку міністра у Flickr.

Про це 10 червня ц.р. повідомив портал DT,UA, посилаючись на Business Insider.

Повідомляється, що фото було зроблене ще минулої осені, але журналісти звернули увагу на нього тільки зараз.

На буклеті, який тримає в руках міністр, видно напис «Vintage Racer — огляд системи LWS». Більшість слів важко прочитати. Але можна помітити заголовки: «Гіперзвукове проникнення», «Виживання», «Багатоцільове призначення», «Модульне корисне навантаження», «Стратегія витрат». У рядку внизу буклету можна прочитати, що йдеться про щось з «далекою дією» і «миттєвим проникненням».

Гіперзвукова зброя, імовірно, може подолати ворожу протиракетну оборону.

Вона здатна проникнути в потрібну зону, а потім випустити інші повітряні системи в режимі очікування. Ці системи можуть вдарити по різних цілях, таким як пускові установки ракет і радари ППО.

У Збройних силах США поки не відповіли на запити Business Insider про коментарі.

Нагадаємо, на початку лютого стало відомо, що адміністрація президента США Дональда Трампа пропонує у 2021 фінансовому році витратити $ 3,2 млрд на продовження розробки гіперзвукових ракет.

Відзначимо, у квітні 2018 року Військово-повітряні сили США уклали з компанією Lockheed Martin договір про створення гіперзвукової зброї далекого радіусу дії, виділивши на нього 928 мільйонів доларів. отже, Сполучені Штати вирішили наздогнати Росію і Китай, які досягли значного прогресу в розробці таких ракет.

Раніше голова Комітету начальників штабів ВС США генерал Пол Сельва акцентував увагу на тому, що у Китаї робота над розробкою такої зброї перетворилася в національну програму, куди уряд готовий фінансувати сотні мільярдів доларів.

 

Поделиться публикацией