ЗМЕНШЕННЯ ПІДТРИМКИ ЗАХОДУ МОЖЕ ПРИЗВЕСТИ ДО «ПОВНІСТЮ МІЛІТАРИЗОВАНОЇ ЕКОНОМІКИ» УКРАЇНИ – ЗЕЛЕНСЬКИЙ

Довга війна та зменшення підтримки Заходу може призвести до «повністю мілітаризованої економіки» України.

Президент Володимир Зеленський вважає, що війна на виснаження, про яку все частіше згадують у західних медіа та яку намагається «продати» Заходу президент РФ Путін, буде роздоріжжям для України. Цей шлях вимагатиме мілітаризації української економіки. Його слова процитував The Economist.

Війна на виснаження означатиме більші втрати людей для країни – як від бойових дій так і від міграції. Президент вважає, що уряд чесно має говорити із громадянами про ризики «повністю мілітаризованої економіки». Йдеться про новий суспільний договір, який не може бути рішенням однієї людини. Майже через 19 місяців війни президент Зеленський каже, що він «морально» готовий до змін, але він обговорить цю ідею зі своїм народом лише тоді, коли слабкість в очах його західних партнерів стане «трендом». Чи настав цей момент? Ще ні, каже він, додаючи: «Слава Богу».

Зеленський також сказав, що вважає Росію крихкою та що Путін «не розуміє, що у довгій війні він програє… Програє його економіка». Видання The Economist дійшло висновку, що, не зумівши швидко придушити Україну, президент Росії Путін, схоже, сповнений рішучості виснажити країну і виснажити рішучість її партнерів продовжувати фінансувати і постачати їй зброю. Через труднощі на полі бою, на Заході посилюються ідеї щодо перемовин. Зеленський вважає, що зараз «поганий момент» для дипломатії. На річницю повномасштабного російського вторгнення The Economist зробив прогноз, що економіка Росії може витримати довгу війну, але не інтенсивну.

Поделиться публикацией