ЗЕЛЕНСЬКИЙ ОНОВИВ СКЛАД РАДИ НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ І ОБОРОНИ

Президент Володимир Зеленський оновив склад Ради національної безпеки і оборони. Відповідний указ глава держави підписав у понеділок, 17 серпня.

Про це 17 серпня ц.р. повідомив портал DT,UA.

До складу РНБО увійшли новопризначені голова Служби зовнішньої розвідки Валерій Кондратюк, голова Національного банку Кирило Шевченко, віце-прем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина і віце-прем’єр — міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський.

Цим же указом Зеленський вивів зі складу РНБО колишніх керівників СВР і НБУ Валерія Кондратюка і Якова Смолія, а також екс-віце-прем’єра Вадима Пристайка.

Як повідомлялося Верховна Рада призначила Кирила Шевченка головою НБУ 16 липня, звільнивши перед цим Якова Смолія.

5 червня Зеленський звільнив Валерія Євдокимова з посади голови Служби зовнішньої розвідки України. На його місце глава держави призначив Валерія Кондратюка,

Вадим Пристайко займав посаду віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції з 4 березня по 4 червня. Його місце в Кабміні зайняла Ольга Стефанишина, а Пристайка відправили послом до Великої Британії.

Посада віце-прем’єра — міністра з питань стратегічних галузей створили цього літа, 16 липня Рада проголосувала за призначення на неї Олега Уруського.

Поделиться публикацией