ЗЕЛЕНСЬКИЙ МАЄ СТВОРИТИ ІНЖЕНЕРНУ СТАВКУ ТА ЗАЛУЧИТИ ДО УЧАСТІ У НІЙ УКРАЇНСЬКИХ ВИРОБНИКІВ ДРОНІВ – БЕРЛІНСЬКА

Директорка Центру підтримки аеророзвідки, ветеранка та волонтерка Марія Берлінська вважає, що президент Володимир Зеленський має створити інженерну Ставку верховного головнокомандувача та залучити до участі у ній провідних українських виробників дронів.

Про це повідомила ветеранка російсько-української війни, керівниця волонтерського проєкту Victory Drones благодійного фонду Dignitas та директорка Центру підтримки аеророзвідки Марія Берлінська в інтервʼю «Українській правді».

«Я не бачу іншого виходу, ніж те, щоб президент взяв під особистий контроль розвиток військових технологій у країні.  Я спілкувалась із більшістю виробників. Вони готові працювати, якщо у них буде чітке розуміння потреби для держави, для фронту. Ніхто не буде за це просити ніяких грошей, бо всі розуміють, для чого це.  Ми готові допомогти поспілкуватися з виробниками, сформувати ці команди, сформувати конкретні технічні задачі, і тільки таким чином ми можемо говорити про якийсь паритет (з Росією на полі бою – УП)«, — сказала вона.

Через відсутність чіткої державної політики щодо розвитку аеророзвідувальної галузі Україна наразі, за словами Берлінської, опинилась «навіть не у патові ситуації, а в моменті програшу», коли Росія має технологічну перевагу у цій сфері.

 

Поделиться публикацией