ЗЕЛЕНСЬКИЙ ДОРУЧИВ УРЯДУ РОЗРОБИТИ ПРОГРАМУ РОЗВИТКУ ТИТАНОВОЇ ГАЛУЗІ

Президент України Володимир Зеленський доручив Уряду розробити програму розвитку титанової галузі.

Про це в інтерв’ю проєкту «Security Talks» сказав Віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський.

«Наші іноземні партнери, які залежні від постачання титану з Росії й Китаю, стурбовані ситуацією та зацікавлені, щоб в Україні був створений повний цикл виготовлення титанової продукції – прокату, труб і всього, що може слугувати для авіаційної, ракетної, космічної та іншої оборонної техніки, – зазначив Віце-прем’єр-міністр України. – Конгрес США позитивно ставиться до диверсифікації постачання титанової продукції та підтримує створення в Україні відповідного виробництва. Але для того, щоб побудувати завод і запропонувати партнерам свої послуги, потрібні серйозні інвестиції».

Найближчим часом має бути схвалена Стратегія розвитку титанової галузі, необхідність якої давно відстоював Мінстратегпром. Стратегія передбачає створення холдингу з вертикально інтегрованою системою управління, яка буде зорієнтована на створення замкнутого виробничого циклу – від видобутку сировини, її перероблення до виробництва готової продукції.

Поделиться публикацией