ЗЕЛЕНСЬКИЙ ВВІВ ДО СКЛАДУ РНБО ВІЦЕПРЕМ’ЄР-МІНІСТРА УКРАЇНИ МІНІСТРА ЦИФРОВИЙ ТРАНСФОРМАЦІЇ МИХАЙЛА ФЕДОРОВА

Президент України Володимир Зеленський ввів до складу Ради національної безпеки і оборони України віцепрем’єр-міністра України — міністра цифровий трансформації Михайла Федорова.

Про це 19 березня ц.р. повідомив портал DT,UA.

«Згідно з ч.4 ст.107 Конституції України постановляю… ввести до персонального складу Ради національної безпеки і оборони України Федорова Михайла Альбертовича», — йдеться в тексті указу.

Відзначається, що указ набирає чинності з дня його публікації

2 лютого президент Володимир Зеленський своїм указом ввів у дію рішення РНБО про накладення п’ятирічних санкцій на телеканали ZiK, NewsOne, «112 Україна» та їх формального власника — члена парламентської фракції «ОПЗЖ» Тараса Козака. Під санкціями також опинилися літаки Козака і Віктора Медведчука, на які вони регулярно літали в Москву в обхід заборони на пряме авіасполучення з РФ.

Санкції передбачають блокування активів, економічної і фінансової діяльності, анулювання ліцензій.

Підставою для санкцій стала причетність компаній Козака до закупівель вугілля в ОРДЛО, що розцінюється як фінансування тероризму.

19 лютого РНБО ввела санкції проти 19 компаній, п’яти росіян і трьох громадян України: Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко, а також Наталії Лавренюк — фактичної дружини Тараса Козака. Підставою для санкцій проти Марченко і Лавренюк стало те, що їм належить нафтопереробний завод у РФ, що постачає продукцію терористичним угрупованням «ДНР» і «ЛНР».

РНБО також ініціювала повернення державі ділянки газопроводу «Самара — Західний напрямок», який у 2017 році перейшов у власність Медведчука.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Поделиться публикацией