ЗВ’ЯЗКІВЦІ ЗСУ НАВЧАЮТЬСЯ У ІНСТРУКТОРІВ НАТО

Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут для ЗСУ у західних інструкторів розпочався «Курс з організації зв’язку та інформаційних систем НАТО».

Про це 10 грудня ц.р. повідомив Український мілітарнний портал, посилаючись на АрміяInform.

Він відбувається для представників військ зв’язку Збройних Сил України.

Один з лекторів на курсі – досвідчений інструктор Себастіан Пікард, що вже 20 років на службі, 15 з яких – у комунікативно-інформативних системах. Працював із командирами взводів, рот, офіцерами штабу на рівні батальйону. А 5 років тому прийшов до кібербезпеки, і тепер є відповідальним за оборонні кібероперації.

«Мета нашого візиту – розповісти українським військовослужбовцям про структуру застосування та процеси функціонування комунікативно-інформативних систем. Ми хочемо, щоб у зв’язківців було краще розуміння ситуації, щоб у них поліпшився рівень знань та готовності», – розповів інструктор НАТО Себастіан Пікард

У перший день занять учасники курсів від ЗСУ поділилися враженнями та розповіли, чого очікують від навчання у інструкторів НАТО:

«Я радий, що тут присутні представники як відділів і груп планування систем зв’язку та сервісів, так і фахівці, які безпосередньо виконують накази відділів і груп. Тобто люди, які ухвалюють рішення, як розгортати системи зв’язку, і які потім це практично втілюють в життя. Хочеться, щоб на курсах ми дізнались про шлях країн НАТО, які колегіально вирішили відходити від поняття інфраструктури як сервісу. Вони більше орієнтуються на створення сервісно-орієнтованої архітектури. Тобто максимально уніфікують обладнання зв’язку, роблять його типовим, щоб кожна країна – член НАТО, країна-партнер – могла без проблем з’єднати свою інформаційно-телекомунікаційну мережу з натовською», – зазначив один із слухачів, старший офіцер відділу інформаційних ресурсів управління інформаційних технологій Міністерства оборони України.

Поделиться публикацией