ЗБРОЙНІ СИЛИ РФ БАЧАТЬ СВОЇМ ПРІОРИТЕТОМ РОЗВИТОК СТРАТЕГІЧНИХ ЯДЕРНИХ СИЛ І РОБОТИЗОВАНОЇ ТЕХНІКИ

Російські Збройні сили бачать своїм пріоритетом розвиток стратегічних ядерних сил і роботизованої техніки.

Про це 29 червня ц.р. повідомив портал «Новости ВПК».

Фінансування поставок озброєнь і техніки в рамках Державного оборонного замовлення в армію і на флот йде випереджаючими темпами.

Про це заявив міністр оборони Росії Сергій Шойгу, виступаючи на колегії військового відомства. Шойгу розповів, що вже зараз показник розміщення держоборонзамовлення вище торішнього і становить 95 відсотків.

В цілому частка сучасних зразків озброєння та бойової техніки в Збройних силах РФ до кінця цього року складе близько 72 відсотків.

Міністр підкреслив, що при плануванні закупівель озброєнь і техніки важливо забезпечити пріоритетний розвиток стратегічних ядерних сил, сил загального призначення, систем управління військами та роботизованою техніки.

Мова на колегії також йшла про розвиток Центрального військового округу, на тлі неспокійної обстановки, яка зараз складається на Центрально-Азіатському напрямку. В першу чергу — загроз, які можуть виходити з Афганістану після виведення звідти американського контингенту.

Шойгу підкреслив, що на тлі зростання таких загроз в окрузі триває вдосконалення систем управління, йде переозброєння на новітні зразки, впроваджуються нові способи ведення бойових дій. Округ істотно підвищив злагодженість органів управлення. Міністр підкреслив, що до кінця року командуванню Центрального військового округу треба сформувати і переформувати чотири військові частини і підрозділи.

Крім того, два авіаційні полки округи будуть переозброєні на модернізовані фронтові бомбардувальники Су-34М і винищувачі-перехоплювачі дальнього радіусу дії МіГ-31БМ. Шойгу підкреслив, що ці заходи значно збільшать можливості округу по вогневому ураженню противника і боротьбі з крилатими ракетами на Центрально-Азіатському стратегічному напрямку.

В цілому, за словами Шойгу, до кінця 2021 року округ отримає понад 1200 одиниць нової, а також модернізованої техніки.

Поделиться публикацией