ЗА 2 РОКИ В УКРАЇНІ ПЛАНУЮТЬ СТВОРИТИ МОДЕРНІЗОВАНИЙ ЛІТАК-РОЗВІДНИК З ДАЛЬНІСТЮ ФІКСАЦІЇ ПОНАД 100 КМ (ВІДЕО)

ДП «Одеський авіаційний завод», що входить до складу ДК «Укроборонпром» здійснює модернізацію розвідувального літака Су-24МР, який з радянських часів ніколи не проходив серйозну модернізацію.

Про це стало відомо під час робочого візиту на підприємство Міністра оборони України Степана Полторака, повідомляє Defense Express з посиланням на прес-службу Міністерства оборони.

«Завод провів дуже серйозну роботу щодо розробки технічної документації та сьогодні готовий модернізувати ці літаки. Після завершення модернізації це буде зовсім інша машина — розвідувальна машина, яка дасть можливість чітко здійснювати управління Повітряними Силами ЗС України в ході ведення бойових дій, підвищить їхню ефективність і саме головне, що всю інформацію, яка необхідна для прийняття рішення в ході бою, керівник ведення бойових дій буде отримувати в онлайн-режимі», — зазначив Степан Полторак.

Модернізований літак значно розширить свої можливості та зможе фіксувати все що відбувається у стокілометровій бойовій зоні.

«Прийнято було рішення створити на базі цього літака (Су-24МР) практично новий літак-розвідник, який дозволить з відстані понад 100 кілометрів, за допомогою станції бокового огляду, фіксувати всю лінію фронту», – повідомив генеральний директор ДП «Одеський авіаційний завод» Віталій Юхачов.

190504 Su24MR 1

Корпус модернізованого розвідувального літака Су-24МР в цеху ДП «Одеський авіаційний завод» / Фото: 5 канал

Ця розробка спільна з Державним підприємством «Миколаївський авіаремонтний завод» НАРП». Більшість нових запчастин вітчизняного виробництва (звісно що сама основа це старий радянський корпус – прим. ДЕ).

«Літак Су-24МР старої версії це десь 3 покоління. Після цього (модернізації  прим. ДЕ) він стане як мінімум 4+ покоління. Тобто наблизиться до найсучасніших літаків-розвідників», – зазначив генеральний директор ДП «Одеський авіаційний завод» Віталій Юхачов.

190504 Su24MR 2

Корпус модернізованого розвідувального літака Су-24МР в цеху ДП «Одеський авіаційний завод» / Фото: 5 канал

Роботи над новою модернізацією почалися приблизно 2 роки тому. Наразі це один з основних напрямків роботи Міноборони з заводом. Оновлений літак конструктори планують представити за 2 роки.

defence-ua

Поделиться публикацией