ЗА ЧОТИРИ РОКИ ОБСЯГ ОБОРОННОГО ЗАМОВЛЕННЯ, ЯКИЙ ВИКОНУВАЛИ ДЕРЖАВНІ КОМПАНІЇ, СКОРОТИВСЯ ВДВІЧІ

За чотири роки обсяг оборонного замовлення, який виконували державні компанії, скоротився вдвічі. Завдання цього року — збільшити обсяг оборонного замовлення для державних заводів.

Про це 19 січня повідомив в ефірі Радіо Свобода заступник генерального директора оборонного концерну «Укроборонпром» Мустафа Найєм.

За його словами, раніше державні компанії виконували 60% замовлень, а тепер — 30%.

«За чотири роки обсяг державного оборонного замовлення — частка державних компаній зменшилася вдвічі. За чотири роки війни, просто уявіть собі. Було 60%, а зараз 30%. Так, є приватні компанії, які сумлінно виконують свою роботу і ми їх дуже поважаємо і з ними співпрацюємо. Але є компанії, які виникли на тлі корупції і за рахунок блату або зв’язків отримали замовлення, не виготовляючи продукцію або знищуючи при цьому державні компанії. Результат дуже простий: було 60%, зараз 30% «, — розповів Найем.

Також він зазначив, що є багато випадків, коли «штучно підвищувалася ціна продукції держаних компаній для того, щоб вигравали приватні компанії».

«Усі ці речі не могли відбутися без контролю з боку РНБО, комітету національної безпеки і оборони Верховної Ради, міністерств економіки і оборони – ці чотири відомства, їхні керівники і ті люди, які були причетні до формування державного оборонного замовлення», – зазначив він.

 

Поделиться публикацией