ЗА ЧОТИРИ РОКИ МИ ДООПРАЦЮВАЛИ ПОНАД СОТНЮ ПОМИЛОК АБО НЕДОЛІКІВ БТР-4Е – ПОЛТОРАК

Питань до того БТРу було надзвичайно багато. За чотири роки ми доопрацювали понад сотню помилок або недоліків. Про це заявив  Міністр оборони України Степан Полторак в інтерв’ю журналістам BBC News Україна 24 квітня ц.р.

«На моє переконання, БТР-4Е останньої модифікації є одним з найкращих в світі. Він пройшов бойові дії, там багато принципових доопрацювань, і сьогодні в нас є замовлення на декілька батальйонів. Щойно вони приходять у війська — відразу їдуть в зону АТО», — повідомив С.Полторак.

«Щодо танку «Оплот», то ми у цьому році плануємо замовити першу партію але все впирається у можливості ВПК. Виробництво танку «Оплот» частково залежало від російської комплектації. Сьогодні підприємство «Укроборонпрому» знайшло можливості замінити деякі елементи комплектації. Я дуже сподіваюся, що до кінця цього року ми їх отримаємо. Для цього в Міноборони є фінансовий ресурс. Думаю, до кінця квітня ми маємо завершити укладання цього контракту…», — заявив Міністр оборони України.

«У цьому році ми значно підвищили обсяг закупки наших протитанкових засобів: «Стугни» і «Корсара». Також в цьому році буде можливість створити нові протитанкові резерви майже у всіх бригадах і поставити на озброєння наші сучасні протитанкові засоби. Плануємо закупити понад 200 одиниць. У чотири рази збільшуємо кількість закупки протитанкових апаратів, у п’ять разів — станцій радіоелектронної боротьби, у десять разів — антиснайперських комплексів. Значно збільшилась кількість закупки безпілотних літальних апаратів. Наші фінансові можливості для закупки техніки та озброєння значно зросли. Єдине, що хотілось б, щоб наші підприємства, які виробляють продукцію для оборони, менше про це говорили, а більше робили. Коли відвідуєш якусь виставку, бачиш дуже гарний зразок, але він один. А щодо масового виробництва — тут є питання», — підсумував Степан Полторак.

 

Поделиться публикацией