ЗА ДОРУЧЕННЯМ МІНІСТРА ОБОРОНИ ВІДБУВАЄТЬСЯ ПОСИЛЕНИЙ КОНТРОЛЬ ЗА ОБ’ЄКТАМИ БУДІВНИЦТВА ЗС УКРАЇНИ

За дорученням Міністра оборони відбувається посилений контроль за об’єктами будівництва ЗС України. На цьому під час брифінгу у Прес-центрі Міністерства оборони України 1 серпня наголосив заступник начальника Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних Сил України полковник Олександр Чергінець .

«Вкотре наголошуємо, що дії будівельних компаній щодо невиконання взятих на себе зобов’язань розцінюємо, як такими, що грають на руку російському агресору, а саме призводять до зривів строків завершення та передачі об’єктів в експлуатацію військовим підрозділам», — підкреслив заступник начальника Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних Сил України.

Він зауважив, що Міністерство оборони України залишає за собою право, надане Законом, щодо внесення недобросовісних будівельних компаній у відповідні списки суб’єктів господарювання, що порушують умови договорів та які не зможуть у подальшому брати участь у закупівлях Міністерства оборони України.

За словами офіцера, Міністр оборони України має жорстку позицію стосовно підрядників, нездатних дотримуватися укладених договорів.

Як повідомив полковник Олександр Чергінець, нещодавно Міністерство оборони України ініціювало розірвання в односторонньому порядку укладені договори з Товариство з обмеженою відповідальністю “РІСТ”, яке значно порушило умови виконання договорів по 5 (п’яти) об’єктам на загальну суму контрактів близько 300 млн грн.

На даний час ТОВ “РІСТ” нараховані штрафні санкції і пеня близько 2,6 млн грн. Вже підготовлені документи на розірвання угод та подачі матеріалів до суду.

Міністерство оборони України докладатиме максимальних зусиль для боротьби з забудовниками, які не виконують свої зобов’язання, з відповідним відшкодуванням за зриви строків будівельних робіт та передачею матеріалів до правоохоронних органів для прийняття правового рішення.

 

Поделиться публикацией