ЗАТВЕРДЖЕНО ПОЛІТИКУ МОУ У СФЕРІ ВІЙСЬКОВОЇ ОСВІТИ

15 грудня затверджено Політику Міністерства оборони України у сфері військової освіти. Документ формує єдине бачення подальшого розвитку системи військової освіти у контексті реалізації стратегічного курсу України на інтеграцію у європейський та євроатлантичний простір.

Про це 15 грудня ц.р. повідомив Цензор.НЕТ, посилаючись на пресслужбу Міноборони.

За словами директора Департаменту військової науки і освіти МО Володимира Мірненка, Політика дасть змогу досягти стратегічної мети — належного рівня розвитку системи військової освіти та підготовки Збройних Сил України, яка забезпечує набуття військовими фахівцями нових компетентностей, оперативної сумісності на основі принципів і стандартів НАТО.

«Документ ілюструє візію розбудови багаторівневої системи військової освіти, новою складовою якої має стати професійна військова освіта (L-курси) на кшталт тієї, яка функціонує у державах-членах НАТО. Крім того, у документі визначено основні завдання, пріоритетні напрями та очікувані результати на шляху реалізації трансформаційних процесів у царині військової освіти та підготовки», — додав Мірненко.

Поделиться публикацией