ЗАПУСК СУПУТНИКА «СІЧ-2-30», ЯК І ПЛАНУВАЛОСЯ МАЄ ВІДБУТИСЯ У ГРУДНІ 2021 РОКУ

Запуск супутника «Січ-2-30», як і планувалося має відбутися у грудні 2021 року. Резервна дата – січень 2022 року.

Про це 10 вересня ц.р. на своїй сторінці в ФБ повідомив віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський.

«Під час робочого візиту в Дніпро заслухав доповіді очільників ДКА України та КБ «Південне» щодо поточної ситуації із забезпечення виведення на орбіту супутника «Січ-2-30». За їх словами на сьогодні все виконуються згідно з Генеральним графіком. Запуск супутника «Січ-2-30», як і планувалося має відбутися у грудні 2021 року. Резервна дата – січень 2022 року”, — пише О. Уруський.

За інформацією  віце-прем’єр-міністра України – міністра з питань стратегічних галузей промисловості України, «Січ-2-30» стане першим кроком в рамках реалізації планів щодо створення вітчизняного угруповання космічних апаратів на навколоземній орбіті, як це передбачено Загальнодержавною цільовою науково-технічною космічною програмою на 2021-2025 роки. Документ проходить останні погодження із зацікавленими органами влади і найближчим часом буде розглянутий на Урядовому комітеті та засіданні Уряду.

Поделиться публикацией