ЗАКУПЛЕНЕ УКРАЇНОЮ ОБЛАДНАННЯ ЗВ’ЯЗКУ ІЗРАЇЛЬСЬКОЇ ELBIT ДОСІ НЕ ЗМОНТОВАНО Й НЕ ПРАЦЮЄ — СЕКРЕТАР КОМІТЕТУ ВРУ І.ВІННИК

Закуплене Україною у 2015 році обладнання зв’язку ізраїльської компанії Elbit Systems досі не змонтовано й не працює. Про це в інтерв’ю інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» повідомив секретар Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Іван Вінник. За його словами, зараз у наявності у ЗСУ є кілька видів засобів зв’язку: радіостанції Motorola, певна кількість радіостанцій виробництва американської компанії Harris, партія засобів зв’язку ізраїльської компанії Elbit Systems та вироби турецької компанії Aselsan.

 

Вінник підкреслив, що було закуплено обладнання зв’язку ізраїльської компанії Elbit Systems орієнтовано на 8 млн дол. Депутат проінформував, що для того, аби певні засоби військового призначення поставити у ЗСУ, вони мають пройти процедуру обов’язкових визначальних випробувань, що регламентується 345 постановою Кабінету міністрів України.  «Зразки Elbit не пройшли цей регламент, хоча перший транш їм було сплачено ще у 2015 році, а продукцію поставлено із затримкою у часі. І досі їх обладнання не змонтовано й не працює. Тобто спроможність даної компанії щодо забезпечення ВСУ зв’язком наразі не реалізована» — заявив секретар профільного Комітету ВРУ.

 

Вінник сказав, що вважає це посадовим злочином окремих невстановлених осіб Міністерства оборони України. Він додав, що при цьому засоби турецького виробника Aselsan вчасно пройшли всі випробування, були поставлені вчасно і вже використовуються у Збройних силах України.

 

Повну версію інтерв’ю можна прочитати у розділі «Інтерв’ю»:

СЕКРЕТАР ПРОФІЛЬНОГО ПАРЛАМЕНТСЬКОГО КОМІТЕТУ ІВАН ВІННИК: «СТАВИТИМЕМО ПИТАННЯ ПРО ЗЛОЧИННУ ДІЯЛЬНІСТЬ НА ПОСАДІ МІНІСТРА ОБОРОНИ»

Поделиться публикацией
-->