ЗАКОНОПРОЕКТ ПРО КОРПОРАТИЗАЦІЮ МІСТИТЬ РИЗИКИ КОРУПЦІЇ — ЕКСПЕРТ

Законопроект про корпоратизацію, розроблений ДК «Укроборонпром», який вже рік розглядається урядом, містить ризики корупції та може нанести шкоду інтересам держави. Таке переконання в інтерв’ю інформаційному агентству «ОПК» висловив виконавчий директор Фонду «Вільна Україна» Віктор Плахута.

В. Плахута також зазначив, що проекті Закону України про корпоратизацію підприємств літакобудівної галузі пропонується включити 100% акцій підприємств в статутний капітал ДК «Укроборонпром», через що може відбутися їх поглинання. На його думку, поглинання підприємств ОПК за наслідками їх корпоратизації може бути здійснено в обхід спеціального передбаченого для цього Закону України.

«Ми повинні запровадити практику створення наглядових рад, де більшість складатимуть саме незалежні члени»,- переконаний В.Плахута. Експерт також вважає, що ст. 10 означеного законопроекту про корпоратизацію передбачає можливість випуску додаткової емісії акцій ПАТ  ДП «Антонов» та її продаж, але «ця новація є, щонайменше, сумнівною, адже не відповідає процесу приватизації, встановленому українським законодавством». Він також додав, що «результатом приватизації має стати розвиток підприємств, а не тільки отримання коштів до державного бюджету через  продаж держвласності».

Поделиться публикацией