ЗАКОНОДАВЧІ ЗМІНИ У СФЕРІ ОПК ОЧІКУЮТЬ Й ДЕРЖАВНІ, Й ПРИВАТНІ КОМПАНІЇ – ДЕНИС ГУРАК

На законодавчому рівні, на жаль, за останні роки було прийнято не так багато законів, як того потребують реформи вітчизняного оборонно-промислового комплексу. Про це заявив заступник генерального директора ДК «Укроборонпром»  Денис Гурак під час виступу на Міжнародній науково-практичній конференції “Проблеми координації воєнно-технічної та оборонно-промислової політики в Україні. Перспективи розвитку озброєння та військової техніки», яка проходила у рамках Міжнародної виставки «Зброя та безпека-2017».

Він висловив сподівання, що вже найближчим часом український парламент прийме таки зміни до закону про державно-приватне партнерство. (Остання версія
«Про гарантування прав інвесторів і залучення приватних інвестицій на умовах застосування механізму державно-приватного партнерства в оборонно-промисловому комплексі»)

«Ми спільно з оборонними асоціаціями займаємося просуванням цього. Зокрема, з Лігою оборонних підприємств разом проводимо системну роботу по аналізу законодавчих змін, які потрібні для всіх компаній — і державних, і приватних», — зазначив представник Укроборонпрому.

У якості прикладу він навів ситуацію із ціноутворенням на оборонну продукцію через встановлення Мінобороною норм прибутку для виробників ОВТ. «Без прибутку підприємства не можуть розвиватися, як державні, так й приватні. І те, що компанії хочуть заробляти кошти – нормально. Бо вони хочуть розвиватися», — наголосив Денис ГУРАК.

Він також повідомив: ДК «Укроборонпром» спільно із Лігою оборонних підприємств створили робочу групу, а в Верховній Раді існує міжфракційне об’єднання «За розвиток ОПК». «Сподіваюсь, що найближчим часом воно повноцінно запрацює і буде підтримувати наші законодавчі пропозиції», — наголосив доповідач.

Нагадаємо, раніше, аналізуючи законодавчу базу у сфері ОПК директор ЦДАКР Валентин Бадрак зробив висновок, що змін потребує закон про ДОЗ. А для розвитку «оборонки» потрібно прийняти низку законопроектів. Зокрема, «Про створення та виробництво боєприпасів, озброєння, військової і спеціальної техніки», «Про військово-технічне співробітництво України з іноземними державами», «Про державно-приватне партнерство» (остання версія проекту має назву «Про гарантування прав інвесторів і залучення приватних інвестицій на умовах застосування механізму державно-приватного партнерства в оборонно-промисловому комплексі»), « Про офсетні угоди»

ІА «ОПК»

Поделиться публикацией
-->