ЗАВОД ІМЕНІ МАЛИШЕВА РОЗПОЧИНАЄ ВИКОНУВАТИ КОНТРАКТ НА РЕМОНТ ТАНКІВ Т-80УД

Завод імені Малишева отримає 86 млн доларів за ремонт пакистанських Т-80УД — контракт на ремонт танків Т-80УД, який був підписаний у лютому 2021 року на виставці IDEX-2021 держкомпанією «Укрспецекспорт».

 

Загальна вартість контракту 85,6 млн доларів, повідомила 4 червня пресслужба заводу.

 

Повідомляється, що за умовами контракту ЗІМ отримає значне авансування, яке дає можливість вийти на стабільний рівень роботи, вчасно виконувати всі соціальні зобов’язання перед працівниками підприємства, отримати прибуток та частково погасити борги.

 

У 1997-1999 роках Україна поставила Пакистану 320 танків Т-80УД

 

Генеральний директор ЗІМ Василь Крилас зазначив, що завдяки новому контракту підприємство отримує портфель замовлень майже на 1,5 млрд гривень. Разом з наявними замовленнями це дає можливість вийти з кризи та стабільно працювати. Також зазначається, що це не єдиний контракт, який буде виконувати завод на замовлення Пакистану у цьому році.

 

«На сьогодні ми можемо вже впевнено заявити, що наш головний зовнішньоекономічний партнер державна компанія «Укрспецекспорт» успішно бере участь у тендерах які проводилися Головним управлінням закупівель Сухопутних військ Пакистану. Таким чином разом з існуючим контрактом в цьому році загальний портфель тільки пакистанських замовлень ДП «ЗІМ» може зрости майже до 140 мільйонів доларів», — зазначив генеральний директор ЗІМ Василь Крилас.

Нагадаємо, що у лютому також повідомлялось про триваючи перемовини щодо нових поставок до Пакистану українських танкових двигунів 6ТД1 і 6ТД2.

 

Великі сподівання у підприємства також на замовлення танків «Оплот».

 

У травні відбувся візит до України головнокомандувача армії Пакистану – начальника Сухопутних військ Збройних сил ІРП генерала Камар Джавед Баджви. В історії українсько-пакистанських відносин візит такого високого рівня відбувався вперше.

 

У рамках візиту генерал 20 травня 2021 року відвідав Харківщину, де на військовому полігоні презентували сучасні зразки озброєння та військової техніки. Як зазначив Камар Джавед Баджва, найбільше його вразили можливості танку БМ «Оплот» та ПТРК «Скіф».

Поделиться публикацией