ЗАВОД «ПАЛАДА» ПЕРЕДАВ МІНОБОРОНИ ПЛАВУЧИЙ ПРИЧАЛ

Херсонський державний завод «Палада», який входить до складу Укроборонпрому, в рамках держоборонзамовлення (ДОЗ) побудував та передав Міністерству оборони України плавучий причал.

Про це 15 грудня повідомили в прес-службі держконцерну.

Відповідно до державного контракту, який було укладено у жовтні поточного року, підприємство побудувало плавучий причал ПЖ-61У для стоянки кораблів, катерів і суден у місці базування ВМС Збройних сил України, зокрема для патрульних катерів типу Island.

Плавпричал має габарити понтону 67 м х 7,4 м, з осадкою 1 м і забезпечує постачання з берега на кораблі води та електроенергії, а також проведення вантажно-розвантажувальних робіт.

«Зазвичай будівництво такого об’єкту триває п’ять з половиною місяців, проте фахівці «Палади» впоралися за два з половиною місяці, – зазначає Денис Кравченко, директор з суднобудування та морської техніки державного концерну «Укроборонпром». – Наші працівники вдосконалили технологічний цикл і працювали у дві-три зміни без вихідних, оскільки розуміли важливість цього завдання. Я щиро вдячний їм за сумлінну працю, професійність і самовіддачу».

Як повідомляють у Міністерстві оборони України, це перше замовлення міністерства для заводу «Палада».

Нагадаємо, що за 11 місяців 2020 року підприємства концерну “Укроборонпром” виконали контракти за ДОЗ на 99%.

Поделиться публикацией