ЗАВОД “МАЯК” ПРЕЗЕНТУВАВ МОУ ОНОВЛЕНИЙ МІНОМЕТ

Завод “Маяк”, що входить до складу Укроборонпрому, презентував Міністерству оборони України оновлений міномет калібру 120 мм “Молот”.

Про це 2 лютого повідомили у прес-службі держконцерну.

Модель міномету М120-15 “Молот” вже пройшла основні етапи прийняття на озброєння української армії. Наразі очікується перевірка документації та дослідного зразку Міжвідомчою комісією.

Прийняття міномету на озброєння ЗСУ дозволить модернізувати та успішно використовувати партію з 280-ти “Молотів”, передану Збройним Силам ще у 2015 році.

“Зараз ми маємо довести, що всі недоліки міномета у новій моделі усунуті. Ми вже доповіли Міноборони про свою готовність, наразі рішення за військовим представництвом та Міжвідомчою комісією”, – розповів заступник генерального директора з виробництва, головний конструктор АТ “Заводу “Маяк” Олександр Гордєєв.

Олександр Гордєєв також зазначив, що провина виробника в інцидентах, коли “Молот” вибухав під час пострілу, не доведена, а точні причини трагедій досі не встановлені.

“Ми проводимо власне розслідування. Ми симулювали розрив однієї та двох мін в стволі міномета, зібрали всю необхідну інформацію, яка може бути використана слідством в рамках відповідних кримінальних справ”, – пояснив головний конструктор “Маяка”.

“Молот” пройшов випробування, виконавши 5000 пострілів. Без жодних нарікань. Наразі слово за Міноборони. Ми чекаємо на їх зауваження”, – заявив директор з питань активів, корпоративних прав та ДОЗ ДК “Укроборонпром” Мустафа Найєм.

Міномет М120-15 призначений для знищення вогнем живої сили та вогневих засобів супротивника, а також руйнування його польових оборонних споруд.

На сьогодні Збройні Сили України мають потребу у декількох тисячах 120 мм мінометів як основі вогняної підтримки військ.

 

 

 

 

 

 

Поделиться публикацией