ЗАВЕРШЕНО РЕМОНТ ДЕСАНТНОГО КОРАБЛЯ «ЮРІЙ ОЛЕФІРЕНКО»

Сьогодні, на «Миколаївському суднобудівному заводі», що входить до складу ДК «Укроборонпром» завершено ремонт десантного корабля «Юрій Олефіренко». Найближчим часом, очікується його спуск на воду.

Про це 10 листопада ц.р. повідомив портал Арміinform.

Ремонтні роботи виконували більше сотні працівників суднобудівного підприємства. Зокрема, згідно з планом ремонту корабля здійснено роботи з відновлення корпусу, обшивки та цистерн, проведено малярні роботи, перевірку газоходу та гвинто-рульового комплексу тощо.

За словами головного спеціаліста з суднобудування та морської техніки «Укроборонпрому» Ярослава Коваленка, усі роботи було виконано повністю та у визначений термін.

— Під час ремонту було виявлено додатковий обсяг робіт, що представники заводу здійснили у визначений термін. Найближчими днями буде проведена комплексна перевірка корабля, після чого разом з представниками ВМС ЗС України проведемо процес приймання-передачі, — розповів кореспонденту АрміяInform Ярослав Коваленко. — Корабель готовий на 100% до виконання за призначенням. Тому, після того як командир підпише акт приймання корабля, він знову пройде через розведені мости міста корабелів до пункту постійної дислокації.

Сам процес спуску на воду займає не одну годину та відбувається в три етапи.

— Спочатку корабель повинен лише торкнутися води, потім заглиблення відбувається ще на метр, а далі вже повне занурення підводної частини корабля до моменту його підйому з кіль-блоків. Після кожного етапу корабель оглядають екіпаж, представники заводу, під водою працюють водолази. Все це робиться для виключення виникнення різних позаштатних ситуацій, — поділився інформацією під час спостереження за процедурою військовий представник капітан 2 рангу Олександр Савенко. — І коли вже буде підтверджено, що корабель зійшов та нічого не заважає гвинтам, тоді вже за справу беруться буксири.

Нагадаємо, що раніше ДП «Миколаївський суднобудівний завод» вже виконав роботи щодо ремонту протидиверсійного катера «Гола Пристань» та малого броньованого артилерійського катера «Бердянськ».

Поделиться публикацией