ЖОДНІ ЙМОВІРНІ УСПІХИ РОСІЇ НА ПОЛІ БОЮ ВЖЕ НЕ ЗМІНЯТЬ ХІД ВІЙНИ — ПРЕДСТАВНИК ДЕРЖДЕПУ

Представник Держдепу США Нед Прайс заявив, що жодні ймовірні успіхи Росії на полі бою вже не змінять хід війни. Він зауважив, що бої за Соледар все ще тривають, а окупанти вже втратили там значні ресурси, зокрема й серед живої сили.

Про це 13 січня ц.р. повідомив портал DT,UA.

Під час останнього брифінгу Прайс зазначив, що битва за Соледар потрапила в заголовки провідних світових ЗМІ в тому числі й через брехню Кремля про те, що росіяни там успішно просуваються. Проте ціна цього — колосальні жертви серед власних військових.

«Ми вже давно не чули, щоб російські сили були в змозі принаймні претендувати на додаткове просування, попри великі втрати, — додав представник департаменту. — Українські сили з їхнім контрнаступом, що розпочався минулого року, були надзвичайно ефективними у зупинці наступу, вони відтіснили російські війська, відвоювали тисячі квадратних миль території».

У Держдепі вважають, що битва за Соледар все ще триватиме, внаслідок чого обидві сторони зазнаватимуть втрат.

«Але жодні додаткові успіхи Росії, навіть ті, за які доводиться платити такими великими втратами, особовим складом і технікою, ніколи не зможуть змінити хід війни. Жодне тактичне просування не зможе виправити стратегічну невдачу, з якою зіткнувся президент Путін», — підсумував Нед Прайс.

Поделиться публикацией