ЕКСПЕРТ РОЗПОВІВ ПРО “АМБІЦІЇ” УКРАЇНСЬКОГО ІНСТИТУТУ БЕЗПЕКОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ

Низка неурядових організацій та аналітичних центрів створили Український інститут безпекових досліджень (УІБД), метою якого є сприяти розвитку структур безпеки.

Про це 11 червня ц.р. повідомив на прес-конференції в Укрінформі член правління нової аналітичної структури — директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак.

«Ми хочемо досягти вагомих цілей, утворити постійно діючу комунікацію між владою та експертним середовищем. Амбіції у нас чималі, ми розраховуємо стати українським RENDдом і, фактично, під це завдання збираємо команду», — сказав він.

За словами Бадрака, наразі сили оборони — армія, прикордонники та гвардія — налічують понад 350 тисяч. “Лише армія «з’їдає» на утримання понад 70 відсотків оборонного бюджету. І такий підхід не дає зробити гіперстрибок для того, щоб провести переозброєння і за рахунок переозброєння знизити чисельність ЗС і зробити їх суто професійними», — сказав він.

Бадрак повідомив, що Інститут створено власними зусиллями, але ініціатори розраховують на гранти. «Ми будемо використовувати і власні ресурси, котрі кожна зі структур заробляє самостійно. Ми також готові до співпраці різноманітної, але ми жорстко віддалені від будь-якої політичної сили”, — додав він.

Поделиться публикацией