ЕКСПЕРТИ МІНЕКОНМРОЗВИТКУ НЕГАТИВНО ВІДРЕАГУВАЛИ ЗАЯВУ КЕРІВНИКА УКРОБОРОНПРОМУ ЩОДО КОРПОРАТИЗАЦІЇ

Експерти Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України негативно відреагували заяву генерального директора ДК «Укроборонпром» Айвараса Абромавичуса в інтерв’ю порталу «Економічна правда» 28 листопада щодо корпоратизації.

Зокрема, йдеться про думку Абромавичуса, що «корпоратизація дозволила б вирішити цю проблему: прибуткове підприємство змогло б поділитися грошима з збитковим і підтримати їх».

Так, експерти Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України наголошують, що насправді мета корпоратизаціі, на відміну від бачення Абромавічуса, — це не створення умов для того, щоб успішні підприємства зробити неуспішними внаслідок розподілу прибутків із збитковими.

«Насправді, метою корпоратизації мало б бути створення умов для впровадження найкращих практик корпоративного управління, залучення інвестицій, технологій та створення СП, — там, де такі кроки матимуть наслідком створення сучасних озброєнь і військової техніки, нових робочих місць, нових спроможностей, підвищення обороноздатності держави та конкурентоздатності продукції підприємств на зовнішніх ринках», — підкреслили фахівці.

Поделиться публикацией