ДІАСПОРА В КАНАДІ ЗАКЛИКАЛА ПОСИЛИТИ ВІЙСЬКОВУ ПІДТРИМКУ УКРАЇНІ

Канаді варто посилити військову підтримку України, передавши українським Збройним Силам оборонну зброю.

Про це 28 червня ц.р. повідомив Укрінформ, посилаючись на підготовлені Конгресом українців Канади рекомендаціях канадським депутатам й урядовцям.

“Конгрес українців Канади закликає уряд Канади провести повний перегляд запитів України про військове обладнання та надати вкрай необхідну оборонну зброю шляхом прямої військової допомоги”, — зазначається у документі.

В українській організації також виступили за розширення тренувальної місії UNIFIER. “Конгрес закликає уряд Канади усіляко розширяти тренування та підтримку в рамках операції UNIFIER, яка наближає Україну до євроатлантичних стандартів й сумісності із НАТО”, — стверджується у рекомендаціях.

Як повідомлялося, у рамках операції UNIFIER близько 200 канадських військовослужбовців із 2015 року проводять заняття з українськими військовими та представниками силових відомств. За чотири роки через канадське навчання пройшло понад 10 тис. українських воїнів.

Минулого року Канада внесла Україну до так званого Контрольного переліку країн, до яких дозволені постачання автоматичної зброї, таким чином скасувавши де-факто збройне ембарго України.

Поделиться публикацией