ДСНС ТА НГУ У ГРУДНІ ОТРИМАЮТЬ ГЕЛІКОПТЕРИ AIRBUS

Про це повідомляє Defense Express із посиланням на прес-службу МВС України.

«Перші гвинтокрили для України Airbus Н225 Super puma — практично готові! Наші французькі партнери завершують збірку, налагодження і випробувальні польоти. У грудні гелікоптери передадуть ДСНС і НГУ. Наші пілоти вже там! — знайомляться зі своїми машинами, напрацьовують досвід», — сказав міністр МВС Арсен Аваков.

Нагадаємо, на заводі «Airbus Helicopters» виконується замовлення України на виготовлення та постачання 55 вертольотів різних класів для потреб ДСНС, Національної гвардії, Державної прикордонної служби та Національної поліції. В Україні запрацюють 15 вертолітних баз та центр обслуговування «Airbus Helicopters».

 

181120 superpuma 1

Українські пілоти проходять підготовку у спеціальному Центрі підготовки пілотів «Airbus». Військовослужбовці НГУ та пілоти ДСНС опановують теоретичний курс, відточують майстерність у симуляційному центрі та проходять курс практичних польотів. Пілоти, які навчаються у Франції, порівняли роботу Мі-8 і Н225 Airbus. За їхніми словами, Н225 допомагає екіпажу під час польоту по приборам, або під час рятувальних ситуацій. А також дає змогу підвищити ефективність виконання завдань за рахунок сучасного обладнання.

 

181120 superpuma 2

Як повідомлялося раніше, пілотів для пілотів для системи авіаційної безпеки МВС будуть готувати у кременчуцькому льотному коледжі:

«Кременчуцький льотний коледж стане основною базою для підготовки пілотів технічного та сервісного персоналу системи авіаційної безпеки МВС. Окрім цього, наші фахівці проходять курси спеціального навчання у Франції на базі освітніх центрів «Airbus Helicopters». Ми отримаємо якісно новий рівень фахівців, які виконуватимуть завдання з аеромедичної евакуації, пошуково-рятувальних операцій, поліцейську компоненту та захист державного кордону», – сказав Арсен Аваков.

Поделиться публикацией