ДП «ХАРКІВСЬКИЙ БРОНЕТАНКОВИЙ ЗАВОД» НА ПОСТІЙНІЙ ОСНОВІ ПОСИЛЮЄ УКРАЇНСЬКЕ ВІЙСЬКО

ДП «Харківський бронетанковий завод», що входить до складу ДК «Укроборонпром», на постійній основі посилює українське військо модернізованим танком Т-64 зразка 2017 року.

Таку інформацію 11 лютого повідомили на офіційному сайті держконцерну.

Т-64 є основною бойовою машиною бронетанкових підрозділів українського війська та відмінно показав себе у протистояннях з агресором на Сході України. Під час його модернізації він отримав розширені бойові можливості за рахунок нових тепловізорів, цифрових радіостанцій, засобів супутникової навігації та нового динамічного захисту.

За результатами комплексу випробувань, модернізований Т-64 зразка 2017 року, з минулого року серійно постачається до Збройних Сил України.

Загалом, ДП «Харківський бронетанковий завод» вже виготовив понад сотню Т-64 зразка 2017 року. Тобто, кількості вже випущених машин достатньо для переозброєння цілої танкової бригади. Водночас, харківське підприємство продовжує роботи з модернізації наявних Т-64 до цього рівня.

«ДП «Харківський бронетанковий завод» провів модернізацію понад сотні Т-64 зразка 2017 року. Цих машин достатньо для переозброєння цілої танкової бригади. Наша мета – переорієнтуватися на виробництво нового озброєння та перехід на стандарти НАТО», – підкреслив Президент України Петро Порошенко.

До того ж, саме цей танк у 2017 році проявив себе у танкових змаганнях НАТО The Strong Europe Tank Challenge та був продемонстрований під час параду з нагоди Дня Незалежності України у 2018 році.

Під час модернізації у бойову машину інтегрується сучасні нічні прилади спостереження з електронно-оптичним перетворювачем третього покоління. Вони встановлюються на штатні кріплення та підключаються до електричної мережі танку без її змін, що дозволяє значно зменшити час та витрати для їх інтеграції у системи бойової машини.

Завдяки високоякісним комплектуючим вони мають високу стійкість до світлових завад та забезпечують роботу при складних умовах, вони не чутливі до засвічення навіть під час використання противником спеціальних завад у інфрачервоному діапазоні.

Водночас, у прицільний комплекс навідника інтегрований тепловізор, який забезпечує виявлення, розпізнавання та знищення противника вогнем 125-мм гармати у будь-який час доби та за будь-яких погодних умов.

Також Т-64 зразка 2017 року отримав новий динамічний захист, який значно посилює рівень захищеності бойової машини і ефективно протидіє всім сучасним протитанковим засобам ураження: кумулятивним та бронебійним, а також ударно-кумулятивним боєприпасам типу «ударне ядро».

Т-64 зразка 2017 року оснащуються системами супутникової навігації від Держпідприємства «Орізон-Навігація», що входить до складу ДК «Укроборонпром». Саме такі системи на всі нові бойові машини, які випускають підприємства Концерну.

Цей навігаційний комплекс працює у автоматизованій цифровій системі, що дозволяє у режимі «онлайн» обмінюватись надійно зашифрованими даними. Данні про місцезнаходження кожної машини можуть надходити до командувачів всіх рівнів, від командиру взводу до керівництва всією бойовою операцією.

Танки також оснащуються новими цифровими радіостанціями «Либідь К-2РБ», які забезпечують надійний захищений від перешкод та перехоплення зв‘язок на дистанції до 70 кілометрів.

Таким чином, модернізація Т-64 до зразка 2017 року дозволяє значно розширювати його бойові машини, а час, який необхідний для інтеграції нового оснащення, дозволяє проводити її під час звичайного поточного ремонту.

Поделиться публикацией