ДП «АНТОНОВ» ТА ПІДРОЗДІЛ BOEING – КОМПАНІЯ AVIALL – ПІДПИСАЛИ СТРАТЕГІЧНУ УГОДУ ЩОДО ВЗАЄМОДІЇ

17 липня 2018 року під час роботи авіасалону Farnborough-2018 ДП «Антонов», що входить до складу ДК «Укроборонпром», та Aviall Services, Inc., підрозділ компанії Boeing, підписали генеральну угоду щодо взаємодії у виробництві модернізованих літаків Ан-148, Ан-158, Ан-178, сімейство яких матиме позначення Ан-1X8 NEXT.

 

В рамках цієї кооперації Aviall Services, Inc. забезпечить закупівлю та постачання на ДП «Антонов» широкої номенклатури комплектуючих виробів для серійного виробництва зазначених літаків та забезпечення їх післяпродажної підтримки у майбутньому, повідомили у ДК «Укроборонпром».

 

«У результаті укладання угоди з компанією Aviall Services, Inc., «Антонов» отримав партнера, який стане інтегруючою ланкою в процесі придбання низки комплектуючих виробів західного виробництва у рамках програми імпортозаміщення, зокрема, для запуску серійного виробництва новітніх літаків марки «Ан» та забезпечення їх післяпродажної підтримки на найвищому світовому рівні», – наголосив Президент ДП «Антонов» Олександр Донець.

 

Він повідомив, що підписаний документ надає «Укроборонпрому» суттєві переваги для побудови трьох літаків Антонова лінійки «Next» – Ан-148, Ан-158 та Ан-178.

 

«Ми отримуємо можливості швидко постачати матеріали для цих трьох машин без використання власних обігових коштів. Ідеться про $50 млн, які Aviall Services, Inc. готовий забезпечити для створення пулу із забезпечення матеріалами і системами літаків ДП «Антонов», – наголосив Донець.

 

Він відзначив важливість домовленостей щодо сервісної підтримки літаків ДП «Антонов» з боку іноземного партнера. «Ми зможемо краще підтримувати наших замовників по всьому світу. Адже Aviall Services, Inc. надасть «Антонову» власну мережу і можливості використовувати свої логістичні ланцюги. Таким чином забезпечимо новий рівень клієнтської підтримки. Адже протягом 24 годин зможемо постачати той чи інший елемент чи вузол для літака», – зауважив Донець.

 

На його думку, згадана угода забезпечує «Антонову» суттєвий технологічний прорив і дозволить якнайшвидше поставити Ан-178 у серійне виробництво. «Буде задіяна мережа «Aviall» щодо комплектації літаків ДП «Антонов». Таким чином можемо мати відчутно дешевші ціни, з огляду на статус цієї компанії як комплексного покупця», – підкреслив Донець.

Поделиться публикацией