ДП«ЛЬВІВСЬКИЙ БРОНЕТАНКОВИЙ ЗАВОД» ВІДНОВИЛО ПОНАД ДЕСЯТИ БРОНЬОВАНИХ ТЯГАЧІВ СЕРЕДНІХ БТС-4

Державне підприємство «Львівський бронетанковий завод», яке входить до складу Укроборонпрому, виконало держоборонзамовлення на відновлення понад десяти броньованих тягачів середніх БТС-4 з одночасним покращенням їх тактико-технічних характеристик (ТТХ) для Міноборони України.

Про це 27 жовтня ц.р. повідомили в прес-службі ДК «Укроборонпром».

Перша партія відремонтованої техніки вже відправлена безпосередньо у війська, друга – чекає на відвантаження.

На частині вдосконалених БТС-4 було встановлено ведучі колеса танка Т-80 та уніфіковані гусеничні стрічки від цієї ж моделі.

«Це оновлення ініціювало Міністерство оборони України для уніфікації всіх видів військової техніки, – розповідає директор заводу Віктор Андрощук. – У стислі терміни фахівці нашого підприємства створили конструкторську та технологічну документацію на переробку ходової частини зі встановленням ведучих коліс та іншими необхідними змінами. Броньовані тягачі з покращеними ТТХ успішно пройшли типові випробування та підтвердили свою ефективність. Хочу наголосити, що це дає можливість у наступних замовленнях встановлювати уніфіковані гусеничні стрічки від танка Т-80 на танках Т-72, Т-55 (54) і всіх видах спеціальної та інженерної військової техніки на базі цих машин».

БТС-4 оснащено крановою установкою з гідравлічним приводом вантажопідйомністю до 12 тонн, електрозварювальним обладнанням, тяговою та додатковою лебідками. Все це дає можливість виконувати повний перелік робіт з поточного та середнього ремонту бронетехніки в польових умовах. Для розчищення шляхів і обладнання позицій тягач отримав сучасне бульдозерне обладнання. За тактико-технічними характеристиками цей тягач не поступається БРЕМ-1, а його відновлення коштує значно дешевше.

 

Поделиться публикацией