ДП«АНТОНОВ» ЗАБОРОНИВ РОСІЇ ВИПУСКАТИ УКРАЇНСЬКІ ЛІТАКИ

Державне підприємство Антонов не збирається відновлювати співпрацю з російською стороною для виготовлення та модернізації літаків Ан-124-100 Руслан, а також заявляє про неможливість виробляти їх російською стороною. Таку інформацію повідомили у прес-службі підприємства 5 червня ц.р. у відповіді на офіційний запит порталу Оbozrevatel.

Питання про відновлення серійного виробництва літаків Ан-124-100 Руслан з російською стороною фахівцями ДП «Антонов» не обговорюється “- йдеться у відповіді.

Крім того, про можливості Росії самостійно виготовляти і модернізувати літаки Руслан, на підприємстві повідомили, що в Ульяновську був побудований виробничий комплекс, який отримав назву Авіастар, саме для випуску Русланів. В радянські часи за допомогою Антонова було запущено серійне виробництво цього літака і випущено 36 літаків.

 

“Якщо мова йде про модернізацію, то передбачається внесення змін до типової конструкції. При цьому, тільки розробник літака – держпідприємство Антонов володіє усіма технічними знаннями і необхідною інформацією про конструкції, властивості, ресурсу, терміну служби і льотної придатності літаків Ан-124-100, включаючи дані випробувань і аналізів, необхідних для збереження цілісності конструкції. Таким чином, виготовлення літаків сімейства Ан-124 під маркою Антонов без участі держпідприємства Антонов неможливо “, – йдеться у повідомленні.

 

Нагадаємо, що у листопаді 2017 року ЗМІ повідомляли, що Україна і Росія ввели переговори про відновлення співпраці навколо продовження льотної придатності літаків Руслан (Ан-124-100).

 

Відзначимо, що державне підприємство «Антонов» заявляло, що виконає роботи з оцінки технічного стану літака Ан-124-100 Руслан російської авіакомпанії Волга-Дніпро. Крім того, у держпідприємстві заявили, що Волга-Дніпро не входить до переліку компаній, в яких згідно з рішенням РНБО України застосовуються санкції.

 

Крім того, у лютому 2018 року, Україна припинила поставки двигунів Д-436 для пасажирських літаків Ан-148, що збираються в Росії.

Поделиться публикацией