ДО ЧОРНОГО МОРЯ УВІЙШЛИ КОРАБЛІ 2-Ї ПОСТІЙНОЇ ПРОТИМІННОЇ ГРУПИ НАТО

Сьогодні близько 12:00 за Київським часом до Чорного моря увійшли кораблі 2-ї постійної протимінної групи НАТО (англ. Standing NATO Mine Countermeasures Group Two, скорочено – SNMCMG2)

Про це 7 липня ц.р. повідомив у себе на сторінці у Facebook керівник Інституту Чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко.

2-га постійна протимінна група НАТО – це одна з морських груп швидкого реагування НАТО де кораблі країн Північноатлантичного Альянсу несуть службу на ротаційній основі.

До Чорного моря увійшли кораблі на чолі з флагманом – кораблем постачання ВМС Греції HS Aliakmon (A-470), а також тральщиками TCG Amasra (М 266) ВМС Туреччини, ESPS Tambre (М 33) ВМС Іспанії та ITS Gaeta (5554) з Італії.

Завдання групи — пошук, виявлення та знищення морських мін, а також супровід кораблів і суден через мінні загородження. Група безпосередньо підпорядкована Об’єднаному командуванню НАТО в Неаполі у Італії.

У жовтні 2019-го року ця група відвідувала Одесу. Тоді в складі групи було чотири кораблі – італійський корабель забезпечення ITS Vesuvio (A5329), що є флагманом групи, а також мінні тральщики ITS Numana (M5557), з Італії, Туреччини – TCG Amasra (M299) та Іспанії – ESPE Sella (M32).

Загалом кораблі цієї групи вже неодноразово заходили до Чорного моря та відвідували порт Одеси, один з таких візитів відбувся у липні 2018-го року.

Поделиться публикацией