ДО СКЛАДУ ЗАГОНУ СУДЕН ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЧОРНОМОРСЬКОГО ФЛОТУ ПРИЙНЯТИЙ ГОЛОВНИЙ МАЛИЙ МОРСЬКИЙ ТАНКЕР

29 травня 2021 року в окупованому Севастополі до складу загону суден забезпечення Чорноморського флоту прийнятий головний малий морський танкер «Вице-адмирал Паромов» нового проекту 03182.

Про це 30 травня ц.р. повідомив Мілітарний з посиланням на російські джерела.

Танкер побудований на нижегородському підприємстві «Волга» за проектом АТ «Зеленодольского проектно-конструкторского бюро», за отриманим в 2016 році від Міністерства оборони Росії контрактом на будівництво двох одиниць проекту 03182 для Чорноморського флоту, зі здачею в 2019 і 2020 роках. Перший танкер «Вице-адмирал Паромов» за даним контрактом був закладений в Нижньому Новгороді 1 вересня 2016 року і спущенийна воду 20 грудня 2018 року.

У серпні-вересні 2020 року танкер був переправлений внутрішніми водними шляхами з Нижнього Новгорода до Севастополя в окупованому Криму, на завод «Персей», де проходив доукомплектування, і почав заводські ходові випробування на Чорному морі в листопаді 2020 року. Приймальний акт був підписано 20 травня 2021 року.

Танкер є головним судном даного проекту і являє собою багатоцільове судно. Яке призначене для транспортування рідких, сухих вантажів, з можливістю прийому вертолітної техніки класу Ка-27.

Він здатний ефективно виконувати забезпечення постачання надводних кораблів і суден флоту, передавати їм різні вантажі, приймати льяльні води і тверді відходи.

Можливе застосування судна в якості патрульного або рятувального. Конструкція корпусу передбачає можливість роботи в арктичній зоні.

«Вице-адмирал Паромов» має повну водотоннажність 3500 т, довжину 78,8 м, ширину 15,4 м, і осадку 5 м. при повному завантаженні, екіпаж складається з 24 осіб.

 

 

Поделиться публикацией