ДО ПОВІТРЯНИХ СИЛ ОЧІКУЄТЬСЯ ПЕРЕДАЧА ВІДРЕМОНТОВАНОГО ІЛ-76МД

На Державному підприємстві «Миколаївський авіаційний ремонтний завод «НАРП» триває передача до Повітряних Сил технічно оновленого літака Іл-76МД.

Про це 11 грудня ц.р. повідомив Український міліарний портал, посилаючись на АрміяInform.

Літак стане другим отриманим Повітряними Силами ЗС України у цьому році.

На літаку встановлено додаткове обладнання для здійснення польотів міжнародними трасами та нову цифрову систему БУР (бортовий пристрій реєстрації параметрів польоту), що дає змогу підвищити якість аналізу польотної інформації.

Також була проведена заміна електричної проводки, повітряно-кисневих трубопроводів, а також гумотехнічна продукція.

Іл-76 – радянський важкий військово-транспортний літак, розроблений ОКБ Іллюшина. За кодифікуванням НАТО: англ. Candid — «Щирий».

Військово-транспортний літак Іл-76 призначений для транспортування і десантування особового складу, техніки і вантажів різного призначення. Є першим в історії СРСР військово-транспортним літаком з турбореактивними двигунами.

Літак призначений для експлуатації з бетонних та ґрунтових аеродромів з характеристиками міцності не нижче 0,6 Мпа і здатний доставляти вантажі максимальною масою 28—60 тонн на відстань 3600—4200 км з крейсерською швидкістю 750—800 км/год (максимальна маса вантажу, що перевозиться, і дальність польоту залежить від модифікації).

Поделиться публикацией