ДО КІНЦЯ 2018 РОКУ ЗБРОЙНІ СИЛИ УКРАЇНИ ПЕРЕЙДУТЬ НА АВТОМАТИЗОВАНУ СИСТЕМУ УПРАВЛІННЯ ВІЙСЬКАМИ

Певні елементи єдиної автоматизованої системи вже активно застосовують в Україні, зокрема і в зоні АТО. До кінця 2018 року в Україні створять основні елементи автоматизованої системи управління військами, — запевнив начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко.

Передає Національний промисловий портал з посиланням на “Радіо Свобода“.

Процес іде. До кінця поточного року вже основні елементи такої системи на різних рівнях, починаючи від тактичного і закінчуючи оперативним, будуть створені. Але сам процес введення цієї системи, я думаю, займе ще декілька років, щонайменше, – прокоментував головнокомандувач ЗСУ.

Муженко додав, що певні елементи єдиної автоматизованої системи управління ЗС у тестовому режимі працюють уже зараз.

Наприклад, система “Дельта”. Вже в тестовому режимі її використовують і застосовують, зокрема, і в зоні АТО безпосередньо для управління підрозділами, які виконують бойові завдання. Є й інші системи. Є і система “Кропива”, і є відповідна система автоматизованого управління протиповітряною обороною, – розповів начальник Генштабу.

За словами Муженка, пришвидшення процесу автоматизації управління військами залежить від багатьох чинників, зокрема, “фінансового ресурсу”, а також “від партнерів у поставці відповідного обладнання”. ЗСУ натомість постійно опановує нові технології, запевнив головнокомандувач ЗСУ.

Ми проводимо навчання і здійснюємо, вже як керівники, реальне управління. Це є ухвалення рішень, використання відповідного обладнання, застосування відповідних систем і таке інше. Перспективу бачимо у створенні ефективної системи управління на базі високотехнологічного обладнання, – заявив Муженко.

За його словами, наразі триває процес “дооформлення відповідної технічної документації” і створення системи захисту інформації.

У Центрі дослідження армії констатують: поки рівень автоматизації управління в ЗСУ не перевищує 30%. Якнайшвидше запровадження єдиної автоматизованої системи управління військами здатне на 40% “покращити реагування на військові атаки” і зменшити втрати особового складу.

Поделиться публикацией