ДОПОМОГА УКРАЇНІ ОСЛАБИТЬ АРМІЮ БРИТАНІЇ, АЛЕ ВОНА ВИПРАВДАНА — ПОРАЗКА РОСІЇ РОБИТЬ НАС БЕЗПЕЧНІШИМИ — КОМАНДУВАЧ ЗС БРИТАНІЇ

Командувач британської армії генерал сер Патрік Сандерс вважає, що відправлення танків і артилерійських установок в Україну для посилення її військових зусиль країни зробить британське військо слабшим.

Про це йдеться в поширеній серед військових заяві Сандерса, з якою ознайомилось BBC.

Командувач армії Британії зазначив, що Україна знайде «належне застосування» британській військовій допомозі, крім того, забезпечення поразки Росії у війні в Україні «робить нас безпечнішими».

Водночас він додав, що життєво важливо швидко відновлювати боєздатність армії Британії: «Немає сумнівів, що наш вибір вплине на нашу здатність мобілізувати армію проти гострої й тривалої загрози, яку становить Росія, і виконати наші зобов’язання перед НАТО».

Крім того, генерал Сандерс вказує, що для допомоги Україні у війні з Росією британська армія йде на жертви, й хоча він вважає це виправданим, закликає до більшого інвестування в британську оборону – й зазначає, що цю думку поділяє очільник Міноборони Бен Воллес.

Нагадаємо, 15 січня в уряді Британії підтвердили плани передати Україні ескадрон з 14 танків Challenger 2 і близько 30 САУ калібру 155 мм AS90, ракети та десятки тисяч артилерійських снарядів.

Поделиться публикацией