ДОПОМОГА УКРАЇНІ ДОЗВОЛИЛА США ІНВЕСТУВАТИ 27 МЛРД ДОЛ У ВЛАСНИЙ ОПК

Завдяки виготовленню зброї для України оборонна промисловість Сполучених Штатів отримала близько $27 мільярдів інвестицій від уряду. Якщо Конгрес ухвалить додаткову допомогу для Києва, ці гроші повернуться до США, створюватимуть нові робочі місця та гарантуватимуть безпеку для світу. Про це заявив під час виступу на Конференції оборонних індустрій глава Пентагону Ллойд Остін, повідомив Укрінформ.

«Ми вже інвестували близько $27 мільярдів доларів у понад 35 штатах у контракти на виробництво критично важливих засобів для України, зокрема систем протиповітряної оборони, боєприпасів, тактичних транспортних засобів», — зазначив Остін.

Він висловив сподівання, що Конгрес незабаром ухвалить запит президента Байдена з невідкладним фінансуванням потреб національної безпеки США, який передбачає, в тому числі, додаткові десятки мільярдів. Більша частина з них реалізовуватимуться через американську промислову базу. «Гроші з додаткової допомоги повернуться до нас через інвестиції в робочі місця у США. І всі ці гроші повернуться до нас через інвестиції в американську безпеку. Але водночас ми повинні розширити можливості України підтримувати багато різних систем і платформ, які надають їй союзники й партнери з усього світу»,- зауважив Остін. Водночас він наголосив на необхідності для США працювати далі з союзниками й партнерами, щоби допомогти Україні дати відсіч російському агресору. За його словами, це означає зміцнення оборонно-промислової бази України зараз для підтримки поточної боротьби ЗСУ, а також посилення її оборонного потенціалу на майбутнє. У цьому зв’язку Остін зауважив, що розвиток можливостей двостороннього партнерства у сфері оборонного виробництва є важливим внеском і для забезпечення інтересів національної безпеки США.

Поделиться публикацией