ДОЗ 2021 РОЦІ ВИКОНУЄТЬСЯ УДВІЧІ ШВИДШЕ, НІЖ У 2020 – УРУСЬКИЙ

Державне оборонне замовлення в 2021 році виконується удвічі швидше, ніж у 2020: на початок серпня рівень його виконання понад 60%, тоді як рік тому він був «30% із чимось».

Про це 12 серпня ц.р. повідомив Цензор.НЕТ, посилаючись на віцепрем’єра — міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського.

Міністр уточнив, що з 22,7 млрд грн Держоборонзамовлення Міноборони контракти укладені або пролонговані вже більш ніж на 17 млрд грн.

Водночас Уруський зазначив, що цей результат багато в чому досягнуто за рахунок пролонгації контрактів минулих років, тоді як ситуація з новими контрактами його поки не влаштовує. Віцепрем’єр очікує, що відставання буде надолужено у серпні-вересні.

Відповідаючи на питання про Держоборонзамовлення-2022, він зазначив, що рішення за Радою нацбезпеки і оборони, і Мінфін поки не планує істотного збільшення фінансування на ці цілі, проте Мінстратегпром пропонуватиме нові програми.

Уруський також повідомив, що у 2022 році планується виділити кошти на Агентство оборонних технологій, документи, про створення якого для затвердження урядом він підписав у четвер.

Поделиться публикацией