ДНДІ ПЕРЕДАНО ВІДРЕМОНТОВАНИЙ ЛІТАК АН-26

Державному науково-дослідному інституту випробувань і сертифікації ОВТ передано відремонтований літак Ан-26.

Про це 9 лютого ц.р. повідомив Український мілітарний портал, посилаючись на Facebook пресслужби організації.

Ремонтом літака займалось Державне підприємство «410 Завод ЦА», на територію якого він прибув 6 лютого 2018 року.

Літак передано працездатним, за результатами контрольного обльоту зауваження відсутні.

Саме цей борт у червні 2020 року було пошкоджено в ході ремонту, коли на стоянці було складено ліве шасі літака та він був посаджений на фюзеляж.

За цим фактом на підприємстві розпочали перевірку силами внутрішньої служби безпеки, а правоохоронні органи здійснюють розслідування вказаного інциденту в рамках відповідного кримінального провадження.

Перевірка мала встановити причини пошкодження літака.

Вже у липні 2020 року підприємство відновило пошкоджене крило та продовжило готувати літак до льотних випробувань. Роботи з відновлення льотної придатності літака тривали тиждень.

Пошкоджений у червні військово-транспортний літак Ан-26 повернувся у небо в листопаді 2020 року, коли здійснювались його льотні випробування.

Ан-26 з бортовим номером 59 та заводським номером 50-03 знаходиться в складі Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації ОВТ.

В травні 2014-у року його було перебазовано у Чернігів з Феодосії, де раніше базувався ДНДІ ВС ОВТ.

Після ремонту турбогвинтовий військово-транспортний літак Ан-26 в ДНДІ ВС ОВТ прийматиме участь в проведенні випробувальних польотів за програмами Державних випробувань та модернізації авіаційної техніки в інтересах державної авіації України.

 

 

 

 

 

Поделиться публикацией