ДЛЯ УСПІШНОЇ НЕЙТРАЛІЗАЦІЇ ДІЙ ОКУПАНТІВ ІЗ ТЕРИТОРІЇ ОКУПОВАНОГО КРИМУ УКРАЇНІ ПОТРІБНІ РАКЕТНІ КОМПЛЕКСИ NSM-ЕКСПЕРТ

Оборонне відомство посилає сигнал нашим західним партнерам про необхідність надати нам сучасні озброєння, у тому числі нові ракетні комплекси NSM (Naval Strike Missile), які дозволяють вражати цілі на відстані 185 км та більше. Вони потрібні для успішної нейтралізації дій окупантів із території окупованого Криму.

Таке переконання висловив директор Центру армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак для «Флот 2017».

«Заступник міністра оборони зробив заяву, що Україна посилює свої можливості для знищення кораблів Чорноморського флоту РФ, перебуваючи в Лондоні, коли йшла підготовка до проведення зустрічі «Рамштайн-4». Таким чином, оборонне відомство посилає сигнал нашим західним партнерам про необхідність надати нам сучасні озброєння, у тому числі нові ракетні комплекси NSM (Naval Strike Missile), які дозволяють вражати цілі на відстані 185 км та більше. Вони потрібні для успішної нейтралізації дій окупантів із території окупованого Криму», — каже «Флоту 2017» голова Центру досліджень армії конверсії та роззброєння Валентин Бадрак.

За його словами, зараз необхідно уникнути втрат серед цивільного населення нашої країни, за яким окупанти запускають ракети, зокрема з кораблів ЧФ Росії, що базуються на території окупованого Криму.

«Ракети Harpoon — гарна зброя, але їх було ухвалено на озброєння ще в минулому столітті. Їхня ударна дальність — близько 100-120 км. Тобто до бази у Севастополі ними не дістанеш. Наразі, коли нам схвалили постачання ЗРК NASAMS, є шанс, що в перспективі ми отримаємо й норвезькі NSM. Практика використання комплексів HIMARS показала, що наші військові застосовують новітнє озброєння професійно та максимально ефективно», — додав Валентин Бадрак.

Поделиться публикацией