ДЛЯ ТРЕНУВАННЯ УКРАЇНСЬКИХ ВІЙСЬКОВИХ ПРИДБАЛИ ПОВНИЙ КОМПЛЕКТ ВІТЧИЗНЯНОЇ СИСТЕМИ LASERTAG

Для тренування особового складу військових частин Оперативного командування «Північ» придбали повний комплект вітчизняної системи Lasertag.

Про це 29 червня ц.р. повідомив портал  Ukrainian military pages, посилаючись на службу зв’язку з громадськістю Оперативного командування «Північ».

Повний комплект обладнання який дозволяє забезпечити два взводи – персональні набори для військовослужбовців, озброєння бронетехніки, імітатори вибухових пристроїв, артилерійських гармат – коштував майже 20 мільйонів гривень. Закупленою системою можуть користуватися всі підрозділи ОК «Північ». До того ж спорядження – мобільне, відтак є можливість переміщувати його на різні полігони.

Зазначається, що використання Lasertag під час заходів бойової підготовки дозволяє розвинути лідерські якості, роботу в команді та удосконалити навички володіння зброєю у військовослужбовців, які знаходяться на полі бою. Одна справа – навчальні стрільби по статичних мішенях, а інша – відпрацювання вогневої підготовки в динаміці.

У рамках одного сценарію навчання одночасно можуть взаємодіяти стрілки, снайпери, танкісти, артилерійські та мінометні розрахунки, військові інженери, стрільці-зенітники та інші.

Для більш повного занурення у сценарій учбового бою і підвищення ефективності тренувального процесу можуть також додаватися лазерні тренажери, котрі імітують роботу приданих підрозділів. Персональна статистика кожного бійця, який бере учать у навчанні, фіксується та відображається в програмному забезпеченні. За показниками можна прослідкувати в режимі реального часу або проаналізувати ефективність по закінченню навчання. Відображається інформація про кількість зроблених пострілів, влучень у противника, переміщення бійців та інші параметри, які були налаштовані під окрему бойову задачу.

Поделиться публикацией