ДЛЯ РОЗВИТКУ СУДНОБУДІВНОЇ ГАЛУЗІ В УКРАЇНІ НЕОБХІДНЕ ЗАВАНТАЖЕННЯ ЗАМОВЛЕННЯМИ УСІХ ПІДПРИЄМСТВ – С. ГУРСЬКИЙ

Про це 31 серпня ц.р. під час круглого столу Військово-морського підкластеру ГС «Морський кластер України» в рамках міжнародного транспортного форуму TRANS EXPO ODESA 2021 зазначив гендиректор суднобудівного заводу «Океан» Сергій Гурський.

В ході виступу він наголосив, що для розвитку суднобудівної галузі в Україні необхідне завантаження замовленнями усіх підприємств, а для того, щоб розвивалося будь-яка галузь, необхідна планомірна загрузка. За його словами, це також дасть поштовх для узаконення підзаконних актів та розвитку нормативних актів в цьому напрямку.

Крім того, С. Гурський додав, що на сьогодні суднобудівні заводи усі здатні виконати корпусну частину робіт, і «насичити» корпус обладнанням та системами в тому числі іноземного виробництва українські підприємства також здатні.

«Повнокомплектне кораблебудування ми ще здатні виконати», — додав він.

Незважаючи на це, спікер зауважив, що на сьогодні ситуація з кораблебудуванням в Україні не в найкращому стані, а за 30 років незалежності України, тенденція йшла тільки вниз.

«Наразі з преси ми знаємо про турецькі корвети для нашого флоту, знаємо про британську програму і т.д. Але проблема в тому, що в нас немає конкретики. Ми не знаємо скільки одиниць кораблів планує закупити Військові-морські сили», — пояснив свою точку зору гендиректор суднобудівного заводу «Океан».

Підсумовуючи свій виступ, С. Гурський висловив переконання, що сьогодні в Україні треба Національна програма розвитку ОПК, щоб підприємства знали, що їм необхідно робити та були впевнені в завтрашньому дні.

 

 

 

Поделиться публикацией