ДЛЯ ПОТРЕБ ВМС ЗС УКРАЇНИ ВІДБУЛАСЬ ПРЕЗЕНТАЦІЯ ОБЛАДНАННЯ ТА ТЕХНІКИ БЕЗПІЛОТНИХ ПРОТИМІННИХ МОДУЛІВ

В Одесі для потреб ВМС ЗС України відбулась презентація обладнання та техніки безпілотних протимінних модулів іноземного виробництва.

Про це 20 грудня повідомив «Український мілітарний портал».

Зокрема були представлені вироби компаній SIEL з Італії, Atlas Elektronik з Німеччини та ECA Group з Франції.

Презентація італійської компанії була висвітлена у сюжеті Телерадіостудія Бриз МО України.

Німецька компанія ATLAS Elektronik розробила ряд дистанційно комбінованих систем тралення ARCIMS (абревіатура від англ. Atlas Remote Combined Influence Minesweeping System).

Палуба 11 метрового судна дозволяє розміщувати до чотирьох тонн корисного навантаження включаючи керований підводний апарат. Використовуване обладнання здійснює пошук та знищення мін, гідрографічної розвідки, пошуку підводних човні, контролю прибережних зон, тощо.

Французька компанія ECA Group має ряд безпілотних систем серії Inspector:

 

Inspector 90

Inspector 120

Inspector 125

Безикіпажні катери Inspector представляють собою керовану з корабля носія протимінну систему з активною гідроакустичною станцію (ГАС) для пошуку мін на висувній мачті в носовій частині, буксованій ГАС бокового огляду, та різноманітними дистанційно керованих підводних апаратів для пошуку та знищення мін. Inspector може діяти на віддаленості до 10 км від корабля носія.

 

Inspector 90 був виготовлений у партнерстві з українською компанією UMS, яка виготовляє корпус для нього. На цьогорічні виставці Зброя та Безпека 2019 цей виріб був представлений і на їх брошурі.

Згодом очікується оголошення тендеру, за результатам якого буде обрано виробника з яким відбудеться підписання контракту на постачання відповідних безпілотних протимінних модулів для потреб ВМС ЗС України.

Поделиться публикацией