ДЛЯ ЗС РФ ЗАКУПЛЯТЬ МУЛЯЖІ ОЗБРОЄНЬ ТА ВІЙСЬКОВОЇ ТЕХНІКИ

Міноборони РФ оснащує війська не тільки сучасною технікою, а й її муляжами. Макети потрібні військовим для того, щоб ввести в оману тих, хто надто уважно відстежує все, що робиться в російських армійських і флотських гарнізонах, використовуючи для цього в тому числі кошти повітряної і космічної розвідки.

 

Як повідомила «Российская газета», судячи з інформації, розміщеної на порталі держзакупівель, зараз оборонне відомство потребує пневматичних макетах танків, винищувачів і ракетних комплексів. На їх придбання військове Міністерство готове витратити більше 48 млн рублів. За заявкою, мова йде, зокрема, про муляжи танків Т-72, ​​винищувачів Су-27, висотного перехоплювача МіГ-31, ракетного комплексу «Іскандер-М» і зенітно-ракетного комплексу «Бук».

 

За цю продукцію військові готові викласти чималі гроші. Наприклад, надувні літаки в Міноборони РФ оцінюють майже в 11 млн. рублів. Макети ракетних комплексів — в 8,5-9 мільйонів. Муляжі танків — в 5,6 млн. Причому замасковані для більшої правдоподібності Т-72 будуть коштувати на 3,3 мільйона дорожче звичайного макета.

 

Відомо, що сучасні муляжі бойової техніки зовні важко відрізнити від справжніх танків, літаків, пускових установок. Для додання їм більшої правдоподібності при виробництві таких виробів застосовують нові матеріали. Зокрема, легкі металізовані тканини, які до того ж відображають радіолокаційне випромінювання, як справжні бойові машини. А ще в місця, де у реальному техніки розташований, наприклад, двигун, в макети вшивають спеціальні термоелементи. Вони створюють видимість роботи силової установки.

 

За даними компанії-розробника такої продукції, пневмомакет являє собою каркас, обтягнутий повітронепроникної оболонкою. Він з високим ступенем деталізації імітує зразки військової техніки. Кожен такий муляж містить теплові та радіолокаційні імітатори, енергоблок, вентилятор і т.д. Зрозуміло, що важать такі макети набагато менше справжніх танків, літаків і ракет. Повідомляється, що маса одного макета становить від 30 до 100 кг.

Поделиться публикацией