ДЛЯ БІЛОРУСІ ЗІБРАЛИ НАДМАНЕВРЕНІ ВИНИЩУВАЧІ

Перші два надманеврені  винищувача Су-30СМ для ВПС Білорусі сфотографували на авіазаводі Іркутську під час урочистостей з нагоди 85-річчя підприємства.

Про це 19 серпня ц.р. повідомив портал «Военно-политическое обозрение».

Перший з них — з бортовим номером «01 червоний» і розпізнавальними знаками ВПС Республіки Білорусь був помічений в ангарі. На відкритій стоянці знаходився другий літак в тій же забарвленням, але без розпізнавальних знаків і бортових номерів. Імовірно, заводський номер машини 10МК5 1608 . Згідно з даними forums.airforce.ru, перший винищувач піднявся в небо 3 березня 2019 року, другий — 13 березня.

Контракт на поставку Білорусі чотирьох нових винищувачів Су-30СМ був підписаний в 2017 році, всі літаки республіка повинна отримати до кінця 2019 року. А до кінця наступного року Білорусі планується передати 12 винищувачів цього типу.

Су-30СМ — важкий двомісний винищувач завоювання панування в повітрі. Завдяки двигунам з керованим вектором тяги машина надманеврена, а потужна РЛС з фазованою антенною решіткою дозволяє їй підсвічувати цілі для ведених винищувачів. В ході навчальних боїв Су-30 продемонстрував перевагу над американськими F-15 і F-16, а також перспективним європейським винищувачем Eurofighter Typhoon.

Поделиться публикацией