ДК «УКРОБОРОНПРОМ» СТВОРИВ НОВУ БТР-3КШ З АВТОМАТИЗОВАНОЮ СИСТЕМОЮ УПРАВЛІННЯ

На “Київському бронетанковому заводі” створили нову командно-штабну машину БТР-3КШ, з дронами, яка має автоматизовану систему управління боєм та дозволяє оперативно передавати бойові задачі та контролювати їх виконання.

Про це повідомляє прес-служба ДК “Укроборонпром” 15 квітня ц.р.

“В Україні створено нову командно-штабну машину БТР-3КШ, яка призначена для управління підрозділами в умовах сучасного поля бою. Нова машина на базі БТР-3 була розроблена “Київським бронетанковим заводом”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”, спільно з іншими підприємствами Концерну та приватними компаніями”, – йдеться в повідомленні.

 

Як зазначається, “серцем” БТР-3КШ є новітня автоматизована система управління боєм, яка об‘єднує всю передану по захищеному цифровому зв‘язку інформацію щодо місцезнаходження підрозділів, цілей та засобів вогневого ураження. Ця інформація може надходити від командирів відділень, окремих бойових машин, розрахунків, передових навідників, безпілотників, контрбатарейних радарів, інших учасників бою та засобів спостереження. У свою чергу, автоматизована система управління боєм виводить цілісну картину на тактичні комп’ютери та дозволяє оперативно передавати бойові задачі та контролювати їх виконання.

Така система дозволяє значно підвищити ефективність виконання бойового завдання та повністю відповідає сучасній концепції ведення війни, коли перевага над ворогом досягається кращою координацією та взаємодією між всіма підрозділами на полі бою та постійним обміном інформацією.

Окрім того, БТР-3КШ має у своєму складі власні безпілотні комплекси, що дозволяє самостійно отримувати уточнену інформацію. Наразі у складі БТР-3КШ застосовуються БПЛА “Рама” від ДП “ДКБ Авіації загального призначення”, що також входить до складу Концерну.

З метою захисту новостворена БТР-3КШ оснащена бойовим модулем “ІВА-М”. Цей модуль з дистанційним керуванням озброєний 12,7-мм кулеметом, оснащений денним та тепловізійним прицілом з далекоміром, системою постановки димової завіси. До командно-штабної машини, відповідно до бажань замовника, можливо інтегрувати будь-який безпілотний комплекс та легкий бойовий модуль.

 

За інформацією прес-служби, для покращення ергономіки у конструкцію БТР-3 були внесені суттєві зміни для забезпечення комфортних умов роботи 9 членів екіпажу. Зокрема значно збільшився простір робочої зони, розширені бокові двері, замінені сидіння на більш комфортні та встановлена потужна система кондиціонування повітря. Водночас, ходові властивості високопрохідного шасі 8х8 БТР-3КШ залишились без змін: максимальна швидкість до 100 км/год та можливість форсування водних перешкод уплав.

 

У концерні зазначають, що наразі “Київський бронетанковий завод” готує БТР-3КШ до заводських випробувань, після чого готовий розпочати державні випробування за участю українських військових з метою початку серійного виробництва цих машин для українського війська.

Поделиться публикацией