ДК «УКРОБОРОНПРОМ» ПРЕЗЕНТУЄ ОНОВЛЕНИЙ БРМ «МАНГУСТ»

ДП «Промоборонекспорт», що входить до складу ДК «Укроборонпром», у рамках МSРО-2018 в м. Кельце (Польща) підписало меморандум з компанією WZM, що входить до складу концерну PGZ, про співпрацю у питаннях спільної модернізації бойової розвідувальної машини БРМ «Мангуст». Таку інформацію повідомили на офіційному сайті держконцерну 7 вересня ц.р.

 

У ході переговорів сторони обговорили перспективи подальшої модернізації цієї машини. Ухвалено рішення найближчим часом завершити роботи з модернізації дослідного зразка БРМ «Мангуст». У вересні 2018-го заплановано презентацію даної бойової машини на одному з військових полігонів Республіки Польща. За підсумками показу планується укласти контракт між учасниками переговорів про спільну модернізацію БРМ «Мангуст» в інтересах Збройних сил Республіки Польща.

 

БРМ «Мангуст» презентовано в м. Кельце на стенді ДК «Укроборонпром». Це двовісна броньована плаваюча розвідувальна машина, з усіма ведучими колесами і незалежною підвіскою 4×4. Вона призначена для ведення розвідки боєм і вогневої підтримки бойових підрозділів. Торсійна підвіска забезпечує підвищену прохідність. Машина може долати водні перешкоди і здатна розвивати на шосе швидкість до 100 км/год.

БРМ «Мангуст» розроблена конструкторським відділом ДП «Миколаївський бронетанковий завод». Всі комплектуючі, за винятком двигуна, українського виробництва. Машина обладнана додатковими бічними, верхнім і заднім люками, що дозволяє безперешкодно висаджуватися десанту. Збільшення лобового захисту і установка додаткових листів броні забезпечують захищеність екіпажу.

 

Поделиться публикацией