ДК «УКРОБОРОНПРОМ» ДОСЯГ ДОМОВЛЕНОСТЕЙ ЩОДО СПІВПРАЦІ З ПРОВІДНИМИ ІНОЗЕМНИМИ КОМПАНІЯМИ

Підприємства авіабудівного кластеру ДК «Укроборонпром» взяли участь у міжнародному авіакосмічному салоні Farnborough Airshow, який проходив з 16 по 22 липня у передмісті Лондона. Під час авіасалону вдалось досягнути стратегічних домовленостей з провідними авіабудівними компаніями з США, Швейцарії, Туреччини та інших країн, які дозволяють ефективно інтегруватись у світовий ринок авіабудування. Така інформація повідомляється на офіційному сайті держконцерну 23 липня ц.р.

 

Однією з головних подій для українського літакобудування стало підписання Генеральної угоди між ДП «Антонов», що входить до складу ДК «Укроборонпром», та Aviall Services, Inc., підрозділом компанії Boeing.

Ця угода дозволяє налагодити тісну взаємодію у виробництві модернізованих літаків Ан-148, Ан-158, Ан-178, сімейство яких матиме позначення Ан-1X8 NEXT. В рамках цієї кооперації Aviall Services, Inc. забезпечить закупівлю та постачання на ДП «Антонов» широкої номенклатури комплектуючих виробів для серійного виробництва цих літаків та забезпечення їх післяпродажної підтримки у майбутньому.

«Такі домовленості – запорука нашої авіаційної незалежності від РФ і підтвердження стратегічного курсу на взаємодію з США та ЄС», – підкреслив Президент України Петро Порошенко, привітавши ДП «Антонов».

Поделиться публикацией