ДК «УКРОБОРОНПРОМ» ДОСТРОКОВО ПЕРЕДАВ ВІЙСЬКОВИМ ПАРТІЮ ВОГНЕМЕТІВ

Державний Науково-Дослідний Інститут хімічних продуктів, що входить до складу державного концерну «Укроборонпром», достроково виконав договірні зобов’язання та передав Міністерству оборони України партію з кількох сотень реактивних піхотних вогнеметів РПВ-16.

Про це 4 листопада ц.р. повідомили в прес-службі ДК «Укроборонпром». і

«Минулого тижня ця партія вогнеметів успішно пройшла приймально-здавальні випробування та підтвердила свої тактико-технічні характеристики. В ході бойових стрільб всі цілі були вражені відповідно до програми випробувань. Ці реактивні піхотні вогнемети високоефективні для прицільного враження легкої броньованої техніки та супротивника, який знаходиться в укритті, на відстані до одного кілометру», – повідомив директор Державного науково-дослідного інституту хімічних продуктів Володимир Щербань.

Одночасно з приймально-здавальними випробуваннями РПВ-16 фахівці підприємства продемонстрували українським військовим модернізовану версію цього виробу: «Фахівці нашого науково-дослідного інституту розробили полегшену версію РПВ-16, яка буде зручною та ефективною при виконанні бойових завдань Сил спеціальних операцій, спецпідрозділів СБУ та розвідувальних підрозділів десантно-штурмових військ. Випробування модернізованого вогнемета також пройшли успішно, в чому особисто переконалися присутні представники МОУ, Національної гвардії України, Генерального штабу та Сил спеціальних операцій ЗСУ. Ми розраховуємо, що цей виріб не залишиться поза їх увагою», – додав Валентин Щербань.

РПВ-16 – це український реактивний піхотний вогнемет одноразового використання з термобаричним боєприпасом, розробка Державного науково-дослідного інституту хімічних продуктів (м. Шостка). Створення та серійний випуск РПВ-16 стали можливими, насамперед, завдяки кооперації виробничих потужностей підприємств-учасників ДК «Укроборонпром». Усі елементи конструкції і складові частини виконані з вітчизняної сировини і матеріалів.

Реактивний піхотний вогнемет оснащений бойовою частиною з термобаричною сумішшю. Термобарична зброя знищує противника завдяки створенню під час вибуху уражуючих факторів у вигляді надлишкового тиску та підвищеної температури, які виникають у зоні вогняної хмари. Термобаричні боєприпаси також називаються боєприпасами об‘ємного вибуху. Фугасна дія пострілу РПВ-16 еквівалентна артилерійському снаряду 120-122мм калібру. Тому, ця переносна зброя здатна знищувати живу силу супротивника навіть за потужними укриттями на відстані близько одного кілометра.

Наказами Міністерства оборони України реактивний піхотний вогнемет РПВ-16 у 2017 році прийнятий на озброєння Збройних Сил Украйни. З 2018 року налагоджено серійне виробництво вогнемету.

 

 

Поделиться публикацией