«ДККБ «ЛУЧ» ВІДВАНТАЖИЛО ЗСУ ОСТАННІ 16 ОДИНИЦЬ ВИРОБІВ «ВІЛЬХА» З ПАРТІЇ

Державне підприємство «ДККБ «Луч», що входить до складу ДК «Укроборонпром», відвантажило Збройним силам України останні 16 одиниць виробів «Вільха» з партії, що серійно виготовлялася на підприємстві в рамках державного оборонного замовлення-2019.

Про це 29 квітня ц.р. повідомив ДК «Укроборонпром».

Таким чином ДП «ДККБ «Луч» виконало державний контракт, укладений з Міністерством оборони України у 2019 році на поставку Збройним силам України виробів «Вільха».

Відповідно до календарного плану контракту постачання всієї кількості виробів передбачалося здійснити до кінця травня 2020 року.

Однак, враховуючи важливість цих виробів для підвищення боєздатності Збройних сил України, ДП «ДККБ «Луч» завершило виконання контракту достроково. На початку квітня військовим було поставлено заключну партію виробів «Вільха».

Конструкторське бюро «Луч» під час карантину продовжує працює на повну потужність: тривають роботи в рамках раніше укладених контарктів, модернізація ракетної системи «Вільха-М» та випробування ракетного комплексу «Нептун».

«Вільха» – це високоточні 300мм реактивні боєприпаси, які перебувають на озброєнні підрозділів ракетних військ і артилерії Сухопутних військ ЗСУ. Цей засіб є основою могутності системи вогневого ураження українських артилеристів і стримуючим фактором у вогневому протистоянні з противником.

«Вільха-М» є продовженням робіт на тему вже прийнятої на озброєння високоточної системи залпового вогню «Вільха», метою яких є збільшення дальності дії системи. Якщо для звичайної «Вільхи» вона становить близько 70 км, то для «Вільхи-М» – 110-120 км.

Береговий ракетний комплекс РК-360МЦ «Нептун» призначений для контролю територіальних вод і проливних зон, захисту військово-морських баз, берегових об’єктів і інфраструктури узбережжя, захисту узбережжя на десантно-небезпечних напрямках. Комплекс забезпечує наведення, цілерозподіл та знищення цілей протикорабельними крилатими ракетами Р-360.

Державні випробування «Вільхи-М» та «Нептуна» проходять у рамках прийняття цих системи на озброєння ЗСУ. Це вже другі успішні випробування за один місяць.

Поделиться публикацией