ДКБ «ПІВДЕННЕ» ПРОВЕЛО ВИПРОБУВАННЯ ДЕМОНСТРАТОРІВ ОТРК «ГРІМ»

В Україні пройшли випробування двигуна ракет нового оперативно-тактичного комплексу «Грім-2», а також були опубліковані перші фото даного ракетного комплексу. Про це 2 січня повідомив «Український мілітарний портал» з посиланням на ДКБ «Південне».

Раніше були успішно проведені випробування ракетного двигуна, а сам комплекс — підготовлений до перших польових випробувань.

Оперативно-тактичний ракетний комплекс «Грім» розробляється для ураження одиночних і групових стаціонарних цілей на дальностях від 50 до 280 км. Бойовий блок одноступінчастої балістичної ракети проектується масою 480 кг.

Бойова частина може бути виконана за моноблочною або за касетною схемою. Моноблочна схема використовує осколково-фугасну або проникаючу осколково-фугасну ампулу. Бортова система управління ракети є інерціальною та комплектується системами навігації і наведення різного типу (радіолокаційними, оптико-електронними).

«Український мілітарний портал» зазначив, що нині ДКБ «Південне» у кооперації з іншими українськими підприємствами вже розроблений та виготовлений комплект демонстраторів оперативно-тактичного ракетного комплексу «Грім». Проведене перше успішне випробування демонстратора твердопаливного ракетного двигуна. На жаль випробування №2 завершилося руйнуванням корпусу двигуна на кінцевій ділянці його роботи через нерозраховане підвищення тиску вище допустимого. Але комісія вже встановила причину незадовільного випробування та розробила план заходів, який повинен забезпечити успішне проведення подальших робіт.

Також виготовлені демонстратори самохідної пускової установки, приводу аеродінамічних рулів та апаратури системи керування.

Поделиться публикацией